Binance er en af de foretrukne investeringsplatforme når man skal købe og investere i kryptovaluta. En af de unikke mulighed med Binance er, at de tilbyder veksling af kryptovaluta. Hvis du for eksempel har Bitcoin i din wallet, så kan du gennem Binance veksle dem til en anden kryptovaluta. På papiret er det en ret traditionel måde at veksle valutaer mellem hinanden. Ligesom at man kan veksle amerikanske dollars med den danske krone.
Krypto er dog lidt unik, da valutaerne ikke er reguleret i nationale- og internationale banker på samme måde, men er unikke grundet blockchain altså blokkædeteknologien bag dem, som gør at hver enkelt kryptovaluta er unik, og ikke kan masseproduceres, kopieres og samtidig sørger for, at man kan bekræfte ejerskab over dem.
Problemet med at veksle kryptovaluta med kryptovaluta er, at de underliggende blockchains til for eksempel Bitcoin og Dogecoin er vidt forskellige og ikke er én til én, og deraf er der kommet lidt forskellige tjenester, som kan værdisætte de enkelte valutaer ud fra markedskurs, og som gør det muligt at veksle forskellige kryptovaluta med hinanden. Der er bestemt ikke noget at sige til, at veksletjenester er blevet så populære, da der hele tiden kommer nye valutaer, som man altid kan veksle til noget andet i fremtiden. Vi har samlet en liste over de 100 mest populære kryptovalutaer i Danmark her.
Det er en ekstrem kompliceret process at veksle kryptovalutaer, og da man pludselig er nødsaget til at bruge en form for tredjeparts teknologi før det kan lade sig gøre, så er risikoen for fejl og sårbarheder også åbne. Det er desværre denne sårbarhed som har ramt Binance.
Mistede over 4.3 milliarder kroner
- 7 oktober meldte Binance ud, at der var blevet stjålet for over 4.3 milliarder kroner gennem deres tjeneste. Det lykkedes hackerne at flytte de forskellige coins ud af markedet og af platformen. De gjorde det ved at benytte en bug i transaktionsbroen, så de kunne forfalske transaktion og sende deres valuta tilbage i deres wallet. Altså tomme handler. Binance var relativ hurtige til at finde fejlen, og frøs langt størstedelen af handlerne, men lækket har utvivlsomt skadet deres ry.
Bør man føle sig usikker?
Problematikken med handelsplatforme indenfor valutaveksling er, at de kan være sårbare for fejl i koden, og det kan være svært at fange. Det er muligt for hackere at stjæle enorme summer penge på kort tid, og det er næsten helt umuligt at fange dem igen. Siden 2016 er der nu sket i alt 3 større krypto tyverier. Poly Network mistede over 4,5 milliarder i 2021 – som dog endte med at give halvdelen tilbage, og DAO mistede over 300 millioner, som de dog endte med at lade hackerne beholde.
Der sker dagligt millioner af transaktioner og det er heldigvis relativt sjældent, at der sker tyverier på trods af, at det er store platforme med enorm volume. Det er dog bekymrende, at verdens førende krypto handelsplatform som Binance kan lande i sådan en fælde. Man skal altid være påpasselig med enhver digital transaktion, men særligt på denne valutaveksling, da det kan påvirke trygheden vi får ved blokkæde.